Kerékpár-simogató

Itt azok a kerékpárok találhatóak, melyek kölcsönzőnkben valaha is megfordultak.
Itt vannak a békebeli modellek, melyeket a montis hőskorban használtunk, ma már "bringás ereklyének" számítanak és itt lehet megnézni a mai Specialized bicajok közül jó néhány felső kategóriás típust is, melyek különböző felhasználásra készültek.
Ezeket mind használtuk, használjuk, rengetek élményt és tapasztalatot szereztünk a nyergükben.
A közös bennük: meg lehet őket nézni, hozzájuk lehet nyúlni, lehet őket simogatni.
Egyet nem lehet - ezeket a bringákat nem lehet kikölcsönözni, őket bérbe nem adjuk.1993 - Wheeler 4400, az első hegyi bringám


1994

1994-ben ez volt a "kölcsönzős zöld bicaj" női változata. Egy modell még ma is megvan, szépen működik.

1994

Az ős "kölcsönzős zöld bicaj". Az utolsó darab sokáig a Kölcsönző előtt a gesztenyefára volt kiakasztva - cégér gyanánt. Egyik reggelre eltűnt. A férfi modellből már csak egy vázunk van.

1995 - GT Backwoods

Aluváz masszív egyenes csövekből, tripla háromszög, merev villa. Nagyon hatékony bicaj - kicsit ráz. Még ma is működik. Az Ő nyergében tekertem a legtöbb kilométert a Bükkben. Először kapott egy RST Mozo Pro telót, majd 2002-ben az első Szilvásmaratonon egy "csodának" számító levegős Manitou Black villát, a Sipiczki Robi neve alatt fémjelzett Velotrade Kft. jóvoltából.

2003 - Giant XTC Napa

Az első össztelósom. Ha a pedálon volt a súly /tekerted/ kimerevedett, ha jutott az ülésre is a súlyból - rúgózott. Elől a GT-ből megörökölt Manitou Black próbálta simítani a bükki utakat. Szerettem, csak kicsi volt a váza. Ma is megvan, működik.

2005 - Specialized S-Works Stumpjumper FSR

Az első Specializedem. Abból az időből, amikor az S-Works bicajok még aluból készültek. Évekig használtam, szerettem nagyon.

2011 - Stumpjumper FSR Pro 26" és Rockhopper SL Comp 29"

Az utolsó 26"-os bringám. Érdekessége volt a Brain-es rúgózás /mint az Epic/. Sokat nem mentem vele, ekkor repült be az első fecske, az első 29-es kerekű bicaj. Egyszerű, alap bringa volt, de amikor elmentem vele az erdőbe, azt mondtam többet nem ülök 26-os bicajra. Ott volt a több mint 700.000 Ft-os váz, Brain-es Fox hátsórúgó, Fox Vanillás első futómű, szóval egy nem is rossz, nem is olcsó bicaj és amikor mentem a szokásos maraton előtti pályabejárásokra, inkább az "egyszerű", de 29-es bicajt választottam. Ezzel véget ért számomra a 26"-os montizás korszaka.

2011 Specialized Stumpjumper HT Comp Alu 29"

Az első 29-es kerékpárom. M5 alumínium váz /egykor ez volt az S-Works alu/ Sram alkatrészek, semmi extra, de a váz geometriája és a nagy kerekek miatt jól ment terepen, nem hiányzott a 26-os össztelós...

2013 Specialized Stumpjumper HT Comp Carbon 29"